Keno Suomessa – Millainen yritys on Kenon takana?

  • tehnyt
keno ja yritys sen takana

Keno on ollut jo vuosikymmeniä suomalaisten suosikkipeli ja jokainen suomalainen tunteekin sen vähintään nimeltä. Kenopelejä on olemassa useita erilaisia, mutta suomalaiset tuntevat parhaiten Veikkauksen kenopelit. Se onkin Veikkauksen toiseksi pelatuin peli heti Loton jälkeen. Kyseessä on yksinkertainen, mutta jännittävä peli. Oikeat kenonumerot antavat jännitystä monien arkipäiviin tai iltoihin. Monet suomalaiset myös kenoavat viikoittain tai joskus jopa päivittäin.

Kenon idea on hyvin yksinkertainen; pelaajat yrittävät arvata arvottavat numerot. Keno sisältää kuitenkin myös sääntöjä, kuten esimerkiksi kenotasot. Kenon sääntöjen lukeminen siis kannattaa ennen pelaamista. Näin pelaaminen on mukavaa ja helppoa, ja säästyy ikäviltä yllätyksiltä.

Keno oli alun perin RAY:n peli

Kenopelien historia Suomessa alkaa jo vuodesta 1988, jolloin Raha-automaattiyhdistys lanseerasi Korttikeno-nimisen raha-automaatin. 10 vuotta myöhemmin se julkaisi myös Keno 40 -pelin. Näistä suosituista peleistä molempia pelataan vielä nykyäänkin Suomessa. Kenotuloksettänään.com kertoo kattavasti lisää Suomen keno-peleistä.

Veikkaus liitti Kenon valikoimiinsa vuonna 2002, eli Kenot ovat nykyisin Veikkauksen pelejä. Veikkauksen nettikasinolla onkin nykyään pelattavissa peräti viisi erilaista Keno-peliä. Veikkauksen Keno-arvontoja järjestetään päivittäin. Keno on siis kulkenut jo melko pitkän matkan Suomessa nykyhetkiin saakka ja se on yhä edelleen yksi suomalaisten suosikkipeli.

Veikkauksen Keno-pelit

Veikkauksen Keno-pelit ovat perusperiaatteiltaan melko samanlaisia, mutta niillä on myös joitakin eroja ominaisuuksien ja pelipaikkojen suhteen. Veikkauksen Kenopelit ja niiden pelipaikat ovat:

  • Keno netissä ja myyntipisteillä
  • Numerokeno netissä
  • Lootuskeno netissä
  • Korttikeno peliautomaateilla

Veikkaus ja sen historia

Veikkaus Oy on suomalaisille tuttu yhtiö. Veikkaus oli entinen Suomen valtion kokonaan omistama osakeyhtiö, mutta Fintoto Oy, Raha-automaattiyhdistys, eli RAY ja Veikkaus Oy yhdistyivät yhdeksi valtion omistamaksi rahapeliyhtiöksi vuonna 2017. Yhtiön nimeksi tuli Veikkaus Oy. Veikkauksen ja RAY:n Kenot ja kenonumerot löytyvät nyt siis samasta pelipaikasta.

Kenonumerot ovat kuitenkin olleet historian aikana hieman erilaiset RAY:n ja Veikkauksen Keno-versioissa. RAY:n Veikkauksen versiossa valitaan pelattavaksi 2–10 numeroa 70 numerosta. Numerokenossa taas valitaan pelattavaksi 2–10 numeroa 40 numerosta. RAY:n Keno 40 -pelin tunnetaan nykyään nimellä Numerokeno. RAY:nkin Keno on siis edelleen pelattavissa, vaikka RAY on yhdistynyt Veikkauksen kanssa.