Siirry suoraan sisältöön

Suomalaisia pienyrityksiä – miltä aloilta tulee kasvu?

  • tehnyt
Mies tutkii taulukoita

Suomalaisia pienyrityksiä on valtava määrä, sillä suurin osa suomalaisista yrityksistä on pieniä tai keskisuuria. Muutaman ihmisen firmoja on todella paljon, joten niillä on tärkeä asema suomalaisen yrittämisen kentällä. Monet näistä pienistä yrityksistä ovat sellaisia, jotka pyrkivät etsimään uusia kasvumahdollisuuksia uudenlaisilta aloilta. Tällä hetkellä monet mielenkiintoiset startupit ja muut pienet yritykset työskentelevät teknologian parissa, jonka kautta on tulossa paljon uudenlaisia yrittämiseen liittyviä mahdollisuuksia.

Suomalaisia pienyrityksiä – startupit tarkastelussa

Monilla tulee ensimmäisenä mieleen startupit, kun puhutaan nykyaikaisista pienyrityksistä. Ne ovatkin saaneet paljon palstatilaa, sillä moniin startupeihin tehdään suuria sijoituksia. Suurin osa niistä ei menesty, mutta joukkoon kuuluu joitakin todellisia menestystarinoita. Tällä hetkellä startupit ovat juuri niitä yrityksiä, joiden odotetaan tuovan paljon työpaikkoja ja verorahoja Suomeen.

Kaikki Suomen yritykset eivät ole kuitenkaan startupeja silloinkaan, kun yrityksessä työskentelee vain muutama ihminen. Monet perustavat pienen yrityksen myös sitä varten, että he tarjoavat konsultointia niiden kautta. Jos hallitset esimerkiksi jonkin teknologian erinomaisesti tai haluat myydä vaikkapa terveyteen ja liikuntaan liittyviä palveluita, yrityksen perustaminen saattaa olla silloin ajankohtaista.

Kenestä vain voi tulla yrittäjä!

Yrittämiseen liitetään paljon kauhukuvia, mutta se voi olla myös erittäin mukava tapa tehdä töitä. Tietenkään yrittäminen ei sovi kaikille, mutta jos sinulla on vähänkään motivaatiota lähteä koittamaan siipiäsi, sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Esimerkiksi osakeyhtiön voi perustaa kuka tahansa, eikä se ole nykyään edes kovinkaan kallista. Jo muutamalla satasella pääsee alkuun, joten aloittamisen voi tehdä ilman sen suurempia riskejä.

Avainsanat: